Thursday, February 24, 2005

Much Ado About Nothing

I kveld har jeg brukt lang tid på å gjøre noe som nesten ikke merkes en gang. Det gjør heller ingenting, for poenget her var å prøve å beherske malen som styr utseendet på denne bloggen. Egentlig skulle jeg ha tatt tak i enda viktigere ting, men av og til er det sånn at det er så vanskelig å komme igang at hva som helst er bedre enn å bare sitte der med manglende inspirasjon. (Og legge kabal.) Jeg er i alle fall litt nærmere kontroll på koding, html, CSS og slikt. Litt.
Dette blir en kort post, men i morgen skal jeg skrive litt om katten min, Xena, og hva hun var med om hos veterinæren idag. Ikke noen triste greier, mer morsomt faktisk. Ha det så lenge.

Monday, February 21, 2005

Håp?

Her kommer en liten post bare for å vise at det fremdeles eksisterer en eller annen form for liv bak aliaset her. Har egentlig ikke så mye fornuftig å si, etter en uke som denne blir det mest syt og gnål. For å si det sånn; tirsdag var jeg hos kjevekirurg, da jeg tilhører en av de få (uheldige) prosentene som får problemer med igjenværende nerveceller etter en rotfylling. Det går da ikke an å bare gjøre om fyllingen, dette må ordnes med et kirurgisk inngrep i roten fra utsiden av tannen. Get the picture? Vel, dette var nesten noe av det kjekkeste jeg har gjort denne uken. The only way is up...

Sunday, February 13, 2005

Lenge siden sist...

Jeg ser at jeg ikke har lagt inn noen nye poster på nesten en uke. Forklaringen ligger i at jeg har jobbet iherdig med å få den andre delen av klasseprosjektet ferdig. Det ble jeg idag, og for de spesielt interesserte kan resultatet sees her. Ja, ja, siden ligger nå der uansett. Vet ikke om jeg kan si jeg er helt fornøyd, men det blir jeg sjelden. Problemet er at jeg vet hvordan jeg vil ha det, men kan simpelthen ikke nok, enda. Men det er vel i grunn derfor jeg tar dette kurset, for å lære mener jeg. Rom ble ikke bygget på en dag...

Ellers var jeg på konsert på fredag; Nils Petter Molvær spilte solo på Verftet. Han prøver ut litt nye måter å formidle musikk, der lys og datorstyrte videoprojeksjoner er en integrert del av forestillingen. Jeg synes kanskje det ble litt vel urolig, for selv om jeg er veldig fascinert av de mulighetene datateknologien gir, så blir det for meg alltid viktig med en viss form for balanse. Den ene effekten var mer påfallende enn den andre, og det var litt liten tid til å fordøye inntrykkene. Jo mer søkende uttrykk og oppbrudd med normer, jo viktigere er det med kontraster. Jeg savnet rett og slett litt pusterom, og de mer melodiøse partiene som motvikt og støtte til det eksprimentelle. Men dyktig? Ja, så absolutt. Det var flere ganger hans toner førte meg langt vekk i tankene.

Det var det, for denne gang. Nå skal jeg avgårde for å se min sønn spille basketkamp. Heia YBBK!

Monday, February 07, 2005

Lyninnføring i Flash

Jeg skal ikke skryte på meg å ha full kontroll på Flash etter en helg, men jeg må bare si: Moro er det i alle fall. Dette minner meg om hvordan jeg lekte som barn, jeg elsket å lage "dingser" og "maskiner" med masse knapper og funksjoner. Flash er liksom et lektøy. Jeg tror kanskje jeg gikk litt amok da jeg skulle prøve å beherske de mest grunnleggende prinsippene, det roer seg sikkert etter hvert. En mer alvorlig side av saken, er den at jeg ikke har skrevet så mye HTML i dette klasseprosjektet som jeg burde ha gjort. Det må jeg se litt nærmere på, men det går nok bra. I dag hadde jeg virkelig store intensjoner om å komme meg i seng før tolv, men det går bare ikke, ser det ut til. Natt til mandag satt jeg oppe SEINT (eller tidlig, det spørs hvordan man ser det). Først gikk jeg å la meg litt etter to, men akkurat i det jeg var på vei inn i drømmeland, dukket løsningen på et av Flash-problemene opp. Så jeg hoppet ut av sengen, hentet laptopen og fortsatte til 5.15 halveis under dynen. Mobilalarmen ringte en drøy time etterpå. Trøtt idag? Litt kanskje? Hmm...

Friday, February 04, 2005

Ukens prosjekt - lage webside

Denne uken har stort sett gått med til å få tak i Pythonprogrammering, den første obligatoriske øvelsen skulle leveres inn seinest kl. 23.59 nå i kveld. Den fristen klarte jeg å holde med godt og vel et døgns marginal, og jeg er litt kry av meg selv. For to uker siden ante jeg nada om programmering, men jeg fikk til og med løst bonusoppgaven! Fy, da. Nok skryt.
Så var det web-design. Det visste jeg heller ikke noe særlig om for to uker siden. (Hva visste jeg EGENTLIG?) Denne uken skulle vi velge en ting på universitetsområdet som vi på en eller annen måte har et forhold til. Det første jeg tenkte på var den hersens ødelagte låsen på damedoen. Men teksten som dukket opp i hodet hadde nok det best om den ble igjen der. Mens jeg funderte på saken gikk jeg bort til kantinen for å kjøpe noe. Som vanligt var intensjonen å IKKE kjøpe kaffe. For mye kaffe får meg til å bli skjelven i både hender og mage, og jeg innbiller meg også av og til at hyen min blir usunn og gusten av dette gift. Men så stod jeg der. Foran kaffe-automaten, der kaffe, latte, cappuccino, og atter andre varianter var bare et trykk (eller to, man har jo SiB-krus!) unna. Valget var tatt, og bildet også ganske snart deretter. Med litt redigering i PhotoShop ser det ut så her:



Alle som har lest oppgaveteksten vet at jeg bare er halvferdig, for bildet skal lages på en webside med (absolutt hysterisk morsom og avsindig inspirert) tekst til. Hadde også håpet å lære Flash lørdag kveld, har nemlig en skikkelig artig idè. Alle sosiale avtaler for helgen er herved avlyst og jeg skal egne all oppmerksomhet til min evig trofaste TravelMate...

Tuesday, February 01, 2005

Nå igjen...

...må jeg gå fra halvferdig arbeid. Jeg fikk omsider til å legge inn et bilde i malen som bakgrunn, men har ikke helt enda funnit ut hvordan jeg skal få til plasseringen, nå ligger det delvis skjult bak "Blogger"-baren på toppen av siden. Linkene mine er også for tilfelle utav drift, de må jeg lime inn på nytt. Nok å gjøre på, for få timer i døgnet. (Jeg var tydligvis ikke snill nok i fjor, for jeg ønsket meg døgn med fler timer i, av julenissen. Men i år skal jeg være skikkelig snill, jeg lover. Skal aldri mer si noe stygt om Valgerd, Oljefondet, eller rundkjøringen ved Lagunen.)

KAOS

I begynnelsen hersket kaos, og det må man kunne si gjelder for denne bloggen. Men det er egentlig en ganske artig prossess, det her å se det vokse frem, forandre seg og ta form. Ingen kan se på siden hva som skjer i mitt hode, hva jeg tenker, hvordan jeg jobber. Men det er helt OK. Akkurat nå kunne jeg tenkt meg å legge en svær melding på tvers av hele siden som opplyser: UNDER CONSTRUCTION! Det dekker ganske bra det som skjer i bakgrunnen. Jeg er en sånn som bare MÅ ha kontroll på ting jeg holder på med, kontroll i betydningen "å mestre". Det er en utrolig tilfredsstillelse å vite at man behersker noe, spesielt hvis det bare for kort tid siden var helt ukjent for en. Så hva har jeg lært meg på noen få uker? (Listen som følger er inget nytt. Å skrive postene er jo i grunn som å skrive i hvilket ordbehandlingsprogram som helst.) Well, jeg kan nå:

  • skrive og editere poster (og legge dem ut).
  • legge inn linker i postene.
  • lage permanente linker i side-baren.
  • rote til malen min noe helt j-lig. (Helt plutselig må jeg avbryte sessionen ved laptopen for å kjøre et eller annet barn til noe helt usannsynlig viktig. Kanskje jeg til og med må finne noe mat til dem. Hvor kommer de egentlig fra?... Resultatet i malen blir uansett et noe forrykt fargeoppsett, eller mystiske tegn på kommentarsiden. Jeg gjorde noen forandringer i malen som jeg ikke finner på siden, så hva skjedde egentlig?)
  • skrive paranteser. (Jeg har nå, etter å ha gått dypt inn i meg selv og foretatt en heftig analyse, kommet frem til at jeg liker paranteser. På et mer symbolsk plan kan det tolkes dithen at det er de små tingene, ved siden av, som kanskje er minst like viktige som de egentlige hendelsene. Oi, her kunne jeg nok holdt på en stund, men ikke i kveld.)
  • IKKE alltid begrense meg.
  • laste opp bilder. (Det jeg ikke har fått til enda, men som jeg jobber med, er å få lagt inn et bilde på toppen av siden som bakgrunn til tittelen. Getting there!)

Nå vært det seint, igjen. GO'NATT!