Friday, January 28, 2005

Look what I can do!

Denne posten blir en slags oppsummering av (arbeids-)uken som gått, for det gjorde den, selv om jeg ikke riktig følgte med i svingene.

  • Mandag: Forelesning HUIN 105, skikkelig artig (igjen). Tror jeg kommer å le meg igjennom dette semesteret.
  • Tirsdag: Forelesning HUIN 104, skikkelig frustrerende (igjen). Tror jeg kommer å grine meg igjennom dette semesteret. Den observante leser vil nå ha registrert to selvmotsigelser og det stemmer, men så kom...
  • Onsdag: "Fri!!!" Vel, ingen aktiviteter på Høyden i alle fall. Bare kos. Lunsjbesøk hos en god venn. Og senere satt jeg ved laptopen hjemme og jobbet med Python, og det var ikke så pyton. Jeg må bare komme inn i terminologien, sånn at jeg får de rette ordene på saker og ting. Egentlig er det jo bare matematisk, logisk tenking. Skikkelig artig. Så da var jeg klar for...
  • Torsdag: Seminar HUIN 105, der vi skulle jobbe sammen med en vi ikke kjente fra før (for min del kunne det ha vært hvem som helst i gruppen), men det ble Siv (hyggelig bekjentskap!) og vi skulle lage en enkel nettstedanalyse. Av de tre vi kunne velge tok vi Deena Larsens "Intruder". Oppgaven var å se på form, sjanger og stil, og vurdere hva virkemiddel som er brukt på siden. Her skal innrømmes at jeg burde ha lest teksten i pensumboken, men det har vært litt for mye ellers rundt om kring meg. Men analyse som analyse, må bare lære meg de relevante begrepene her. Nok om det. "Intruder" var et interessant sted som begynte med en enkel side, der bakgrunnen bestod av et nedtonet, nesten sort/hvitt bilde av en kolibri i sitt reir i et tre. Fete, ganske mørkt rosa, bokstaver viste tittelen rett over siden. I mitten var det en liten sirkel som oppfordret oss til handling: "Click to disturb". La man musepekeren over forandret teksten seg til: "You crash in". Vi forstyrret og ble sendt til neste side. Nå var teksten grønn: "Everything was still", og under i litt mindre bokstaver: "Waiting". Denne siden er laget med Flash (sa Siv, jeg stoler på henne), og en del løsrevne linjer fra sannsynligvis Deena Larsens egen "penn" gled inn og ut av skjermen. Så igjen hadde vi den samme sirkelen i mitten, nå spørrende: "Why are you here?". Og igjen "You crash inn" med pekeren over. Vi gjorde det, og var nå fremme ved "hovedsiden", der selve diktet lå. Eller rettere sagt, det fløy inn i bildet i små deler, hvis man holdt pekeren i ro på midten, i selve reiret. Ordene "waiting", "for you" og "to leave" lå spredt gjentatte ganger rundt midten i en ring, og alle forandret seg når man førte musen over. De var også, gjennom å klikke på dem, veien ut av siden. Dette ble egentlig mer en ren beskrivelse enn en analyse, men jeg leste også forfatterens egen kommentar og jeg synes hun har fanget noe ganske viktig med denne siden med forholdsvis subtile virkemiddel. Neste post på torsdagens agenda var øvelser på HUIN104, og nå begynte det å bli litt artig det også. Hele ettermiddagen og litt utpå kvelden gikk med foran skjermen, men det er vel det jeg må regne med. Pust!
  • FREDAG!: Kollokviegruppen avlyst, så idag gikk jeg laaang tur med hunden istedenfor. Så får vi se hva helgen bringer. Egentlig hadde jeg mest lyst å gå på Knut Reiersrud-konserten ikveld, men det er ikke alltid man får ting til å klaffe. Neste gang.

"Mot veggen" er en film som jeg varmt vil anbefale. Jeg visste egentlig ikke så mye om den, mer enn at den var tysk/tyrkisk og bare fått toppkarakterer. Det er ikke alltid like vellykket å se på film under sånne omstendigheter. Forventningene blir så utrolig høye, men i dette tilfellet ble de tilfredsstilt. En rå, brutal men aldeles vakker historie om kjærlighet. En film full av kontraster; alle med på å forsterke og fortydelige det vi kanskje har vanskelig for å se eller forstå. Gå på kino!

Monday, January 24, 2005

Mandag morgen

En noe mandagsmorgentrøtt mor fant ut at hun kunne vekke sønnen på en litt original (les lettvint) måte. Strengt tatt burde han kommet seg opp for egen maskin, men han var ekstra sliten akkurat denne morgenen etter å ha spilt basket hele helgen. Noe som for øvrig resulterte i at de gikk videre til JuniorNM. Vel, denne moren tar mobilen sin og RINGER til sekstenåringen som ligger og sover i etasjen under. Ordvekslingen gikk noe slik som dette:
"Go'morgen! Nå må du våkne."
"Kem è dè?" spør en grøtete stemme.
"Det er din mor. Go'mooorgen."
"De è dè ikkje." svarte han.
Vadå ikke en god morgen? tenkte moren. Solen skinner jo for første gang siden lenge før jul, og guttungens lag var kvalifisert for JNM i Oslo.
"Jo da, nå må du stå opp!" fortsatte moren anstrengt morgenfriskt, hun var som sagt egentlig ganske søvnig.
"Nei, men kem è dè?" gjentok han. Litt mer gretten nå.
Brått våknet moren da hun skjønte at hun hadde bladd i telefonlisten BAKFRA og at der fantes en til med samme navn som sønnen. Denne personen hadde havnet i telefonlisten sist vår, da klassen fra voksengymnaset hadde avslutningsfest på "Barcelona", og alle hadde byttet nummer med alle og ønsket hverandre god sommer. Nummeret var aldri blitt brukt siden dess, bare ligget der og brukt minne på SIM-kortet. (Til saken hør også at denne navnebroren har et nokså anstrengt forhold til sin mor. Dobbelt pinlig.)
Så til advarsel: Rydd i telefonboken, og vær våken ved bruk av mobil!

Sunday, January 23, 2005

Noen små frø...

...er blitt plantet. De skal vannes og gjødsles for å kunne gro og vokse. Så skal plantene vurderes, og der skal lukes for å ta vekk det som ikke passer og gi mer plass til det som er livskraftig. Egentlig vet jeg ikke så mye om disse frøene, jeg får bare se og lære underveis. Kanskje se på andres planter, dele erfaringer med andre gartnere. Det skal bli spennende og se hvordan det vokser og tar form, og hva jeg kan gjøre for å påvirke prosessen. Det er gøy å så Blog-frø...

Det er søndag kveld og jeg er litt sliten etter en aktiv helg, med uteliv både i sol og månelys. Planene om å løse programmeringsoppgaver fikk gi vike for en tur i snødekket terreng. Rett prioritering spør du meg, og i morgen er det atter en dag. En av de første tingene jeg skal få orden på er utseendet på denne bloggen, er ikke helt fornøyd. Kjenner jeg meg selv rett kommer det nok å gå med noen timer på å få den helt etter min smak. Mye plukk blir det i alle fall. Go'natt!

Saturday, January 22, 2005

Magiske Magnet

"Jag är inte sjuk, jag är bara svensk" sjøng Trøste&Bære en gang for noen år siden. Gruppen Silverbullit er faktisk svensk OG syk. Og takk og lov for det. Nei, selvfølgelig ønsker jeg ikke noen sykdom, men akkurat i dette tilfellet kom det noe godt ut av det likevel. De skulle ha spilt på Teglverket, Kvarteret, igår men måtte avlyse. Og inn kommer istedet: Magnet! Sammen med 350 andre fikk jeg nyte av Even Johansens musikalske utfoldelser på scenen. (Det virket som lydteknikeren også var syk - det var til tider irriterende mye støy og during i høytalerene, selv om det, i følge venninnen jeg gikk sammen med, lett hadde kunnet ordnes med å justere noen knapper på venstre siden av kontrollbordet.) Dette skal overhodet ikke være noen anmeldelse av selve konserten, jeg vil bare få si at Magnet gjorde en inspirert oppvisning og min fredagskveld ble veldigt vellykket. Nå er det gjerne sånn at på en konsert er man ikke like "tilstede" hele tiden, og ofte venter man på DEN spesielle låten. Jeg hadde nesten gitt opp håpet da Magnet kunngjorde at han skulle spille kveldens siste nummer, og jeg fremdeles savnet TO stykker. Men han reddet meg og spilte "Overjoyed", for å så ta "Nothing hurts now" som siste ekstranummer etter at han var blitt klappet ut på scenen igjen. Glimrende!

Ved siden av HUIN105 "Webdesign og webestetikk" tar jeg også HUIN104 "Innføring i programmering". Et noe tørrere fag, kan man kanskje si. Det blir vel ikke så mange turer ut på byen for å fotografere der, tenker jeg... Pensumboken ble kjøpt igår, brukt heldigvis. Kostet likevel 300,-. Men det er MANGE ord for pengene: 1292 numrerte sider består boken av, og den veier 1946 gram. Omtrent like mye som fire marsvin. Denne "Python"boken skulle jeg nå egentlig ta fatt på, lese kapittel 2 og løse noen oppgaver, men det får vente til i morgen. Nå skal jeg og Shirazen min i bursdagsfeiring.

Friday, January 21, 2005

Panorama av Sjøfartsmonumentet

Dagens oppgave på kollokviegruppen:
Ta bilde, redigere og legge ut på bloggen. Dette er resultatet og nå må jeg gå. Hade!


Monumentpanorama
Originally uploaded by Cherax.

Musikk i alle mulige former

Glemte jeg virkelig å skrive musikk? Sannsynligvis for at den er like selvfølgelig og nødvendig som luften jeg puster, men bare så det er klart: Musikk skal det bli!!!

Øvelse gør mester

Så, da er vi i gang da. Som en del av emnet HUIN 105 (sjekk lærerbloggen!) som jeg tar denne våren på UiB er det meningen vi skal lære å skrive en blogg. Jeg har frem til nå mest brukt nett til å hente informasjon, la meg underholdes og shoppe litt av og til. Og nå skal jeg liksom skrive noe og legge frem det til offentlig beskuelse! Jeg har riktignok lagt ut noen tekster på en forfatterside en gang, men det skjedde under full anonymitet. Kanskje jeg viser noe av det her når jeg blir litt tøffere...
I hvert fall ser jeg frem til dette arbeidet med stor glede, og jeg tror at når eksamen er avlagt en gang ut på våren har jeg fått dreisen på både stil og form på denne siden. Her er mye som skal læres, og i begynnelsen blir nok siden ikke så spennende. Det meste av den nærmeste tiden kommer nok å gå med til å finne ut hvordan dette skal gøres og ikke så mye på innhold. Når det er på plass kan jeg gå over til å fylle siden med mer interessant stoff. Det blir hummer og kanari, hunder og katter, kunst og basket, spise og drikke, nært og fjernt, og litt til. Maybe... Og så bilder da, selvfølgelig!

Thursday, January 20, 2005

Her skal jeg prøve å lage en link

Dette her er et ganske merkelig sted: Går det an? Well, you do the math...)

Peeper turns exhibitionist

Etter å ha surfet rundt på nettet i ti år....(test: fortsettelse følger)